Despre „câștigarea” încrederii


Profesorul de fizică din generală, în prima zi de școală, ne-a spus că ne dă tuturor nota 10. Depinde de noi ce facem mai departe. Mi-a plăcut abordarea și o aplic și eu, nu ca nota ci ca încredere în cineva pe care abia l-am cunoscut. Și bineînțeles persoanelor care au trecut testul celor 2-3 secunde – despre care vorbeam într-un articol anterior.

Alte persoane merg pe fenomenul „câștigarea încrederii” cu care eu nu rezonez.

Încrederea înseamnă, dacă merg pe acest scenariu, experiențe trăite împreună, acele experiențe care întăresc o relație de prietenie.

Întrebarea care-mi vine în minte este: prin câte experiențe trebuie să trec pentru a-mi câștiga cineva încrederea? Există un număr, fiecare acțiune îmi este evaluată cu sânge rece?

De când am venit în București am întâlnit multe persoane, diverse, interesante, faine sau mai puțin și pentru asta îi mulțumesc lui Adi. A fost prima persoană pe care am întâlnit-o și care a încercat să mă coboare cu picioarele pe pământ, cu o calmă agitație constructivă. În acea perioadă i-am întâlnit pe: Andreea, Pandutzu, Ariel, Iulian și Gabi. Am schimbat doar câteva fraze de-a lungul timpului și ”mi-au câștigat” încrederea. Daiana, Raluca, Lucian, Andrei, Ovidiu sunt cinci oameni faini pe care i-am întâlnit doar virtual și sentimentul este același. De mai mult nu a fost sau nu este nevoie. Îmi sunt dragi punct.

Încrederea, din punctul meu de vedere, înseamnă o relație de prietenie. Și o dată ce ai reușit să faci să sufere o persoană, nimic nu mai poate fi la fel. Creierul nostru nu ne va da voie, prin simplu fapt că vom deveni suspicioși.

Cu ce mă lupt atunci când acord încredere 100% unei persoane nou întâlnite? Cu dezamăgirea pe care pot sau nu să o trăiesc. Încă mai am de lucru la partea asta și cu toate acestea nu renunț. Mă străduiesc să nu am așteptări nerealiste, neconfirmate de cealaltă persoană.

Merg pe intuiție când vine vorba de oameni și pe cum simt cealaltă persoană. O altă variantă mai științifică nu am găsit. Și de aceea îi ofer încredere. Depinde de ea ce face mai departe. Eu am oferit până la urmă un cadru.

poza

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s