People are awesome


Mi-a atras atenția astăzi, la ora 11 a.m., articolul Andreeei.  L-am citit, m-am regăsit, am regăsit contextul în care trăiesc. Și-am promis că revin.

Un prieten drag mie, care trece printr-o perioadă mai delicată emoțional, m-a întrebat într-o zi de unde-mi iau puterea de a zâmbi în fiecare zi, de unde atâta optimism, de unde atâta răbdare, de unde atâta înțelegere. Nu am știut să-i răspund.

Am făcut multe greșeli, am trecut prin nenumărate situații delicate, situații care m-au ajutat să rămân așa cum mi-a plăcut și îmi place, situații care mi-au arătat cine sunt.

Am plecat din Brăila în Cluj-Napoca pentru că m-am uitat la fiecare transmisie live ”TVM” – televiziunea în limba maghiară și m-am îndrăgostit de oraș.

Am venit în București pentru că oameni faini din Cluj-Napoca mi-au zis că aici mă pot dezvolta și mă pot pune în valoare.

12 ore am rătăcit printre oameni întrebându-i: ce simțiți că ați abandonat? Și a sunat ca întrebarea: Ce regretați? la care majoritatea răspunde că nimic sau nu-și amintește. Dar toți mi-au confirmat ceea ce spunea și Andreea:

Ne abandonam sufletele in fuga asta stupida si continua pe care o numim viata. Mancam repede, dormim repede, visam repede, iubim repede si traim repede. Nu mai e strop de vesnicie nici macar in gandurile ori sperantele noastre. O abandonam si pe ea.

Fiecare acțiune a noastră, fiecare decizie pleacă dintr-o nebunie, dintr-o speranță sau slăbiciune. Și nu ducem lipsă de motive, dintre cele mai interesante, mai cool, mai triste. Cine poate să ne nege realitatea de atunci? Cine poate să ne judece? Cine poate să se pună în pielea nostră? NIMENI. Putem să empatizăm cu cineva, putem să o disprețuim, putem să ne înlăturăm de ea, putem să o ignorăm, putem să o ajutăm.

Dacă nu ar exista lucruri urâte n-am mai ști să apreciem ce este frumos. Și acel frumos există printre noi.

Cineva spunea că avem controlul doar asupra noastră. Și este datoria noastră să facem tot ce ține de noi. Punct.

Reclame

2 răspunsuri la „People are awesome

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s